fbpx

SEC vs Coinbase en nieuwe rechtszaak: geschiedenis van de jarenlange strijd

door | jun 7, 2023 | Features, News

Het conflict tussen de Coinbase-beurs en de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft in de loop der jaren veel aandacht gekregen. Op 6 juni spande de SEC een rechtszaak aan tegen Coinbase en beschuldigde de beurs van illegaal opereren door zich niet te registreren bij de toezichthouder. Deze ontwikkeling draagt ​​bij aan de voortdurende strijd tussen Coinbase en de SEC. Laten we ons verdiepen in de Coinbase v. SEC-kwesties van de afgelopen jaren, aangezien de uitkomst van deze strijd met hoge inzetten onzeker blijft.

september 2021 : Coinbase dreigde met een rechtszaak over de Lend-functie

In september 2021 werd de cryptobeurs Coinbase door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bedreigd met een rechtszaak vanwege haar plannen om een ​​uitleenproduct te lanceren. Volgens Brian Armstrong, CEO van Coinbase, hadden ze SEC uit beleefdheid op de hoogte gebracht van de nieuwe Lend-functie, maar moesten ze de pushback voorzien, aangezien vergelijkbare functies op andere platforms waren. Hij voegde eraan toe dat de SEC de functiebeveiliging in overweging nam; daarom zou het als een investering moeten worden gereguleerd. Coinbase betwistte de classificatie, maar hun zaak was ongehoord. https://twitter.com/brian_armstrong/status/1435439543692365828 Ondertussen opende de SEC een onderzoek naar de uitwisseling en vroeg om de getuigenis van de werknemer en de namen en contactgegevens van degenen op de Lend-wachtlijst. https://twitter.com/brian_armstrong/status/1435440114801340421 Coinbase koos ervoor om niet door te gaan met de productlancering als reactie op deze juridische dreiging.

Maart 2022: Een rechtszaak tegen Coinbase

Een rechtszaak tegen Coinbase beweerde dat het platform de handel in 79 cryptocurrencies mogelijk maakte die niet-geregistreerde effecten waren, waaronder Shiba Inu, XRP en Dogecoin. SEC vermeldde dat de crypto-effecten niet waren geregistreerd bij overheidsregulatoren en dat Coinbase niet was geregistreerd als effectenbeurs of makelaar-dealer. Tijdens de uitspraak in februari 2023 verwierp een Amerikaanse rechter de rechtszaak door te zeggen dat klanten die transacties op het platform verrichtten, niet konden aantonen dat het bedrijf de titel van de 79 tokens die ze verhandelden in bezit had of verkocht. De rechter zei dat Coinbase geen directe rol speelde in de handel, ondanks tokens die werden gepromoot door hun veronderstelde waarde en airdrop-deelname te beschrijven.

Juli 2022: Coinbase dient petitie in voor duidelijkheid over cryptoregulering

Coinbase escaleerde de situatie door in juli 2022 een “petition for rulemaking” in te dienen bij de SEC. De petitie riep de SEC op om regelgeving voor digitale activa-effecten te formuleren en te handhaven en vroeg om gedetailleerde antwoorden op 50 specifieke vragen om de regelgevende behandeling van digitale activa te verduidelijken. activa effecten. De petitie van 2022 kreeg geen directe reactie van de SEC, maar viel samen met verhoogde handhavingsacties op crypto-uitwisselingen en het uitgeven van waarschuwingen, ook aan Coinbase.

Maart 2023: SEC geeft een Wells Notice uit

Op 22 maart 2023 dreigde de Amerikaanse SEC om Coinbase aan te klagen voor een aantal van zijn producten en vaardigde een Wells Notice uit. Een Wells Notice is een formele verklaring van de intenties van de SEC om handhavingsmaatregelen te nemen. De producten die onder vuur lagen, waren de spotmarkt van het bedrijf, Coinbase Prime, Coinbase Wallet en de uitzetservice Coinbase Earn. De Wells-kennisgeving stond Coinbase toe om een ​​memorandum, een video of een korte verklaring in te dienen waarin werd bepleit waarom de SEC-commissarissen de aanbeveling niet zouden moeten goedkeuren. In april antwoordde het bedrijf officieel: “Coinbase noteert, cleart of bewerkstelligt de handel in effecten.” Coinbase’s videoreactie op de SEC

April 2023: Coinbase vraagt ​​om mandamusbevel

In april 2023 heeft Coinbase een rechtszaak aangespannen tegen de SEC om een ​​federale rechter te dwingen de toezichthouder te machtigen om te reageren op zijn vraag van juli 2022 over het effectenperspectief. Als onderdeel van hun rechtszaak zocht Coinbase een dagvaarding van mandamus. Een mandamusbevel dwingt een overheidsfunctionaris of overheidsinstantie tot het vervullen van een wettelijk verplichte taak. Volgens Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase, hebben de openbare verklaringen en acties van de SEC in de crypto-industrie het bedrijf doen geloven dat de toezichthouder hun petitie heeft afgewezen, ondanks geen formele aankondiging. Volgens de Wet op de administratieve procedure (APA) moet de SEC binnen een redelijke termijn reageren. Deze juridische actie tegen de SEC is een primeur in de branche en toont aan dat Coinbase de nadruk legt op de behoefte aan duidelijkheid over de regelgeving. De beurs beweert dat zij en andere cryptobedrijven worden onderworpen aan regelgevende handhavingsmaatregelen van de SEC, ondanks het gebrek aan duidelijkheid over hoe de toezichthouder de wet interpreteert zoals deze van toepassing is op hun activiteiten. Het besluit om juridische stappen te ondernemen heeft de steun gekregen van meer dan 1.700 entiteiten en individuen die de oproep van de SEC om meer duidelijkheid over de regelgeving herhalen. Ondertussen stuurde SEC-voorzitter Gary Gensler een bericht naar Coinbase en andere crypto-uitwisselingen, waarin hij het belang onderstreepte van het naleven van ondubbelzinnige regels voor cryptocurrencies. In een video die op Twitter werd gedeeld, drong Gensler er bij crypto-uitwisselingen op aan om cryptocurrencies als effecten te behandelen, te voldoen aan registratieverplichtingen, belangenconflicten aan te pakken en cruciale informatie te verstrekken aan belanghebbenden. Tussenpersonen voor investeringscontracten moeten zich houden aan de effectenwetten en zich registreren bij @SECGov. In plaats daarvan beweren veel cryptoplatforms dat hun investeringscontracten iets anders zijn. De wet geeft om wat iets werkelijk is, niet hoe je het noemt. – Gary Gensler (@GaryGensler) 27 april 2023

Mei 2023: Coinbase blijft SEC uitdagen

Op 16 mei reageerde de SEC formeel op het verzoek en zei dat het opstellen van regels jaren zou kunnen duren en dat de petitie van Coinbase zou moeten worden afgewezen. Later in mei 2023 beschuldigde Coinbase de SEC ervan doelbewust haar oproep tot ondubbelzinnige richtlijnen voor de crypto-industrie over het hoofd te hebben gezien in haar laatste aanvraag bij het Amerikaanse Hof van Beroep voor het Derde Circuit. Het bedrijf haalde eerdere openbare opmerkingen van SEC-voorzitter Gary Gensler aan om te beweren dat de aanpak van de toezichthouder duidelijk is, ondanks het stilzwijgen over de petitie van de beurs voor regelgeving. In een keynote speech van 15 mei op de Financial Markets Conference werd Gensler gevraagd naar het geschil met Coinbase, de regels voor cryptovaluta en waarom “de SEC geen regels voor die markt publiceert”. In reactie daarop beweerde Gensler dat “de regels al zijn gepubliceerd”. In juni 2023 beval de rechtbank de SEC om binnen zeven dagen haar standpunt over een regelgevingsverzoek van Coinbase te verduidelijken.

Coinbase boekt vooruitgang met Coinbase One te midden van uitdagingen op het gebied van regelgeving

in mei 2023 onthulde Coinbase zijn abonnementsservice, Coinbase One, waardoor deze beschikbaar is in 35 landen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Ierland. Deze strategische beslissing kwam op een cruciaal moment toen Coinbase worstelde met de noodzaak om handelskosten in stand te houden, die historisch gezien een groot deel van zijn inkomstenstroom vormden. Ondanks de uitdagingen liet Coinbase een indrukwekkende groei zien in zijn nieuwe richting. Het winstrapport over het eerste kwartaal onthulde dat abonnementen en service-inkomsten met $ 362 miljoen zijn gestegen, een stijging van 28% in vergelijking met het voorgaande kwartaal in 2022. Coinbase moet echter de complexiteit van regelgevende hindernissen overwinnen terwijl het verder gaat met Coinbase One. De voortdurende juridische controle door de SEC voegt een ingewikkelde laag toe aan de reis van Coinbase.

Juni 2023: juridische hitte neemt toe

Na de recente juridische staking tegen Binance en zijn CEO, Changpeng Zhao, op 5 juni, richtte de SEC zijn aandacht snel op Coinbase op 6 juni. De SEC beschuldigde Coinbase van het opereren in de VS zonder de juiste licenties als makelaar, nationale effectenbeurs , en clearingbureau sinds 2019. De toezichthouder heeft ook het uitzetprogramma van Coinbase onder de aandacht gebracht, dat “vijf stapelbare crypto-activa” bevat: Ethereum (ETH), Cosmos (ATOM), Solana (SOL) en Tezos (XTZ). De SEC beschouwt dit programma als een investeringscontract en bestempelt het daarmee als een zekerheid. De rechtszaak strekt zich ook uit tot het classificeren van een reeks tokens, waaronder SOL, DASH, FLOW, ADA, AXS, FIL, SAND, MATIC, CHZ, ICP, NEAR, VGX en NEXO, als effecten. Vandaag hebben we Coinbase, Inc. aangeklaagd voor het exploiteren van zijn crypto-activa-handelsplatform als een niet-geregistreerde nationale effectenbeurs, makelaar en clearingbureau en voor het niet registreren van het aanbod en de verkoop van zijn crypto-activa-staking-as-a-service-programma.https: //t.co/XPG2gDkxtV pic.twitter.com/hCdVMw8B2v— Amerikaanse Securities and Exchange Commission (@SECGov) 6 juni 2023 In de nasleep van de regelgevende actie kreeg het aandeel van Coinbase een flinke klap, met een daling van 16% in pre – markthandel.

De weg voor ons

De spanning tussen de SEC en Coinbase is geëscaleerd en werpt een schaduw over de toekomst van de cryptocurrency-uitwisseling. De zich ontvouwende situatie onderstreept het botsingspunt tussen traditionele financiële regelgeving en de snelgroeiende digitale activa-industrie. De lopende rechtszaak van Coinbase tegen de SEC, voortgestuwd door haar vastberaden zoektocht naar duidelijkheid over de regelgeving, heeft het potentieel om aanzienlijke veranderingen teweeg te brengen in de Amerikaanse cryptocurrency-sector. De strenge aanpak van de SEC ten aanzien van regelgevende handhaving kan een precedent scheppen voor soortgelijke schendingen binnen de cryptocurrency-industrie. De vraag van Coinbase naar meer definitieve regelgevende richtlijnen, een gevoel dat wordt herhaald door andere crypto-entiteiten, zou kunnen leiden tot aanvullende juridische stappen tegen de SEC. Dit kan de toezichthouder ertoe aanzetten om meer expliciete instructies te geven met betrekking tot het beheer van effecten van digitale activa. De aandrang van de SEC dat bestaande wetten toereikend zijn om toezicht te houden op cryptocurrencies, kan echter de door crypto-entiteiten gevraagde wijzigingen in de weg staan, waardoor de juridische geschillen mogelijk langer worden. Afhankelijk van de uitkomst kan dit leiden tot de langverwachte duidelijkheid over de regelgeving of cryptocurrency-uitwisselingen, zoals Coinbase, ertoe aanzetten om op zoek te gaan naar vriendelijkere regelgevingslandschappen. Uiteindelijk geeft deze voortdurende sage onmiskenbaar vorm aan het discours rond regelgeving voor digitale valuta. Volg ons op Google NieuwsBeyond Boundaries

News

Related post

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check onze socials!

Gratis Verzending

Vanaf een bestelling van 40,- 

Veilige Betalingen

Wij bieden een veilige winkelgarantie met klarna en ideal.

Uitgebreid Assortiment

Voor ieder sportdoel de juiste supplementen.

0
  0
  Winkelwagen
  Winkelwagen legenTerug naar Winkel
   Apply Coupon
   Available Coupons
   anna10 Get 10% off
   blackboyfly10 Get 10% off
   hailey10 Get 10% off
   highsky15 Get 15% off 15% korting!
   jerraimke15 Get 15% off
   lisa100 Get 10% off
   olens10 Get 10% off
   ollie10 Get 10% off
   ramon10 Get 10% off
   Unavailable Coupons
   anique10 Get 10% off
   april20 Get 20% off
   jerra10 Get 10% off
   jesse50goals Get 10% off
   jessespitta Get 10% off
   juice10 Get 10% off
   juli15 Get 15% off
   juni10 Get 10% off
   mama1 Get 15% off
   welkom15 Get 15% off