Delen Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen op Telegram Link kopiëren Link gekopieerd De Financial Services Authority (FSA) van Japan en de Monetary Authority of Singapore (MAS) hebben hun krachten gebundeld in Project Guardian, gericht op het verkennen van de mogelijke toepassingen van digitale technologieën, met name tokenisatie van activa. Het project beoogt proefexperimenten uit te voeren om de haalbaarheid van deze toepassingen te beoordelen, terwijl de bijbehorende risico’s voor financiële stabiliteit en integriteit zorgvuldig worden beheerd.
Project Guardian is er
Verschillende sectoren binnen de industrie zijn al begonnen met proefprojecten als onderdeel van deze samenwerking. Deze omvatten vastrentende waarden, vreemde valuta, evenals vermogens- en vermogensbeheer. Door beoefenaars uit de industrie en beleidsmakers te betrekken, wil Project Guardian zich verdiepen in verschillende use-cases in verschillende activaklassen, en zo het collectieve begrip van digitale activanetwerken verrijken. In het persbericht van 26 juni uitte Leong Sing Chiong, plaatsvervangend algemeen directeur van de Monetary Authority of Singapore (MAS), zijn enthousiasme voor de deelname van de Financial Services Agency (FSA) aan Project Guardian, terwijl hij ook het belang van publiek-private samenwerking benadrukte. samenwerking met de FSA, gezien als een middel om wereldwijde inspanningen te ondersteunen bij het koesteren van een verantwoord digitaal activa-ecosysteem. Volgens de MAS-website zijn de belangrijkste doelstellingen van dit initiatief het verkrijgen van waardevolle inzichten uit pilots uit de industrie, het beoordelen van de transformerende impact op de lange termijn en het waarborgen van de veilige ontwikkeling van dit snel evoluerende landschap. Door uitgebreide industrie-experimenten en onderzoek uit te voeren, heeft het project tot doel beleidsrichtlijnen en kaders vast te stellen die een duidelijke richting geven en verantwoorde praktijken binnen de industrie bevorderen. Bovendien is een cruciaal aspect van dit streven het definiëren van een acceptabel bestuursmodel of verantwoordingskader, dat zal helpen bij het reguleren van de snelgroeiende gedecentraliseerde financiële sector (DeFi).
Waardevolle voorbeelden om over na te denken
Een overheidsstudie uitgevoerd door het onderzoeksbureau van de Legislative Council van Hong Kong heeft aanbevolen dat de stad naar landen als Japan en Singapore moet kijken als rolmodellen bij de vooruitgang en acceptatie van web3-technologieën en cryptocurrencies. De studie benadrukte de noodzaak voor Hongkong om te leren van de ervaringen van deze early adopters om zijn eigen ontwikkelingsinspanningen te sturen, en benadrukte de bezorgdheid dat Hongkong achterop raakt bij zijn tegenhangers in Oost-Azië en de Golf in termen van web3-vooruitgang. Hoewel beide voorbeelden op zichzelf als voorbeeldig worden beschouwd, kan de aankondiging van hun partnerschap de potentie hebben om de voortdurende ontwikkeling over de hele wereld te stimuleren. Volg ons op Google Nieuws
Beyond Boundaries
0 reacties