Delen Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen op Telegram Link kopiëren Link gekopieerd Een BBC-onderzoek naar het brute misbruik van apen heeft geleid tot het onderzoek van ten minste 20 personen, met een verdachtenlijst van het VK tot de VS en Indonesië. De verdachten, waaronder een man uit Wisconsin die bekend staat als ‘Mr. Ape’, wordt aangenomen dat ze cryptocurrency hebben gebruikt om de productie van brutale video’s over het martelen van apen te financieren. Het rapport volgt een recente crypto.news-tekst over Mr. Ape die cryptocurrency crowdfundt om apenmartelvideo’s voor zijn gemeenschap te verwerven. De internationale apenmartelring die door de BBC werd ontdekt, bevatte honderden betalende klanten over de hele wereld die het martelen en doden van baby-langstaartmakaken op film orkestreerden. Ten minste in één geval werden transacties gefaciliteerd met behulp van cryptocurrencies. De Telegram-app was het belangrijkste medium voor klanten om te communiceren en gruwelijke martelideeën uit te voeren. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid loopt voorop in de lopende onderzoeken.
Amerikaans staatsburger in onderzoek
Een man uit Wisconsin, Anthony Wrobel, wordt aangeklaagd wegens het naar verluidt verkopen van video’s over marteling van dieren in de afgelopen vier jaar. Deze video’s, die het groteske doden van kleine dieren zoals puppy’s, kittens en konijnen weergeven, werden beschikbaar gesteld via darkweb-abonnementen. Na zijn arrestatie vorige week, op initiatief van dierenrechtenorganisatie PETA, riskeert Wrobel bij veroordeling een gevangenisstraf van maximaal 45 jaar. Lucy Kapetanich, een voormalig danseres voor volwassenen, werd onverwachts een centrale figuur in het aan het licht brengen van deze gruwelijke dierenmishandeling. Het begon toen het algoritme van YouTube haar naar video’s leidde met apen gekleed in babykleertjes, in bad en gedwongen om onnatuurlijke taken uit te voeren. Deze verontrustende video’s escaleerden al snel in scènes van apen die mishandeld en gemarteld werden, wat Kapetanich ertoe aanzette om ze te rapporteren. YouTube ondernam echter niet onmiddellijk actie. Kapetanich’s meedogenloze streven naar gerechtigheid bracht haar ertoe in contact te komen met Dave Gooptar, een Caribische freelance transcribent die ook naar dit duistere rijk was getrokken. Hun samenwerking zorgde voor meer publieke aandacht voor een ondergrondse online gemeenschap, genaamd “apenhaters”, wiens gruwelijke hobby bestaat uit het ernstig misbruiken van baby-makaken. Ondanks succesvolle pogingen om verschillende YouTube-kanalen die deze video’s hosten, af te sluiten, migreerde de gemeenschap naar Telegram, waar gecodeerde berichten hun illegale operaties anoniem mogelijk maken.
20 personen vervolgd voor het verkopen van martelvideo’s
Nader onderzoek heeft uitgewezen dat meer personen betrokken zijn bij dit gruwelijke misbruik. Mike McCartney, een voormalig lid van een motorbende uit Norfolk, Virginia, maakte via de Telegram-groep “Ape’s Cage” zijn betrokkenheid bij de apenmartelring bekend. Aanvankelijk aangetrokken door de sadistische aantrekkingskracht van de video’s, zag McCartney al snel een mogelijkheid voor financieel gewin. Hij begon met het downloaden van martelvideo’s van YouTube en verkocht ze op Telegram, waardoor hij een berucht groepslid werd. Bovendien werd Stacey Michelle Storey, een grootmoeder uit Alabama, geïdentificeerd als een belangrijke bijdrager aan de “Ape’s Cage” -groep. Opererend onder de schermnaam “Sadistic”, liet Storey grafische video’s maken van apenmarteling, vaak met elektrisch gereedschap en potten met zuur, van een operator in Indonesië. De ontdekking van Mr. Ape, een ander lid van Ape’s Cage, bracht een wending in het verhaal. Hij en Storey waren van plan om nog gewelddadigere video’s te maken. Toch beweerde meneer Ape dat hij undercover werkte om deze wrede, ongeoorloofde operatie aan het licht te brengen. Het onderzoek heeft inmiddels geleid tot verschillende adressen en personen in Indonesië die betrokken zijn bij het filmen van de martelvideo’s. Pogingen om de betrokkenen te vervolgen zijn echter belemmerd door het gebrek aan dierenwelzijnsregels in het land. In de Verenigde Staten hebben de FBI en het Department of Homeland Security samengewerkt om de kwestie aan te pakken, wat heeft geleid tot de arrestaties van vijf landelijke verdachten. Ondanks deze grimmige onthullingen zijn er sprankjes hoop. Een opvangcentrum buiten Bandung, Indonesië, heeft talloze primaten opgevangen die van dergelijke martelingen zijn gered. Volg ons op Google Nieuws
Beyond Boundaries
0 reacties