Delen Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen op Telegram Link kopiëren Link gekopieerd Op 22 juni hebben de autoriteiten in Libië verschillende personen doorzocht en gearresteerd als onderdeel van hun inspanningen om illegale cryptomining in het land te bestrijden. De inval in een datacenter resulteerde in de aanhouding van 50 Chinese staatsburgers.
Libië treedt op tegen illegale cryptomining
Tijdens een huiszoeking door agenten van het ministerie van Binnenlandse Zaken op een boerderij in Zliten, 160 kilometer ten oosten van Tripoli, meldden ze dat minderjarigen virtuele valuta genereerden met de hulp van de vastgehouden Chinezen. In een video die op Facebook werd gedeeld door het parket van Tripoli, werden de cryptomining-operaties uitgevoerd in gebouwen zonder ramen, waarin talloze industriële ventilatoren en een aanzienlijke hoeveelheid computers en hardware waren ondergebracht. Dit gebeurde kort nadat aanklagers de ontmanteling aankondigden van een andere illegale cryptomining-boerderij in de havenstad Misrata, die wordt beheerd door 10 Chinese staatsburgers. In 2018 verbood de centrale bank van Libië alle cryptocurrency-transacties totdat de wettelijke wetgeving rond blockchain werd geïmplementeerd. Dit heeft mensen en entiteiten er niet van weerhouden zich bezig te houden met cryptominingactiviteiten in het land. Interessant is dat Libië naar voren is gekomen als een prominent centrum voor cryptomining-operaties. De verslechterende levensomstandigheden en economische situatie in het land, in combinatie met de opmerkelijk lage kosten van elektriciteit en operaties in Libië, maken het land tot een verleidelijke locatie voor bitcoin-mijnbouwactiviteiten. Bitcoin gebruikt een proof-of-work consensusalgoritme en vereist robuuste servers, een stabiele stroomvoorziening en een internetverbinding met de mijne.
Regelgevingsuitdagingen rond cryptocurrencies
Meerdere landen over de hele wereld, zoals China, Nepal, Afghanistan en Marokko, hebben cryptomining-activiteiten volledig verboden vanwege bezorgdheid over de impact op het milieu en illegale activiteiten rond crypto-anonimiteit. Tweeënveertig andere landen, waaronder Algerije, Bahrein, Bangladesh en Bolivia, hebben digitale valuta impliciet verboden door het vermogen van hun banken om met cryptotransacties en cryptocurrency-uitwisselingen om te gaan, te beperken. De redenen achter hun harde houding variëren. Sommigen, zoals China, maken zich zorgen over de milieu-impact van mijnbouw. Anderen, zoals India, maken zich zorgen over het potentieel van cryptocurrencies om illegale activiteiten mogelijk te maken. In juni 2023 vond de Marokkaanse regering een 21-jarige Franse burger schuldig aan illegaal gebruik van bitcoin, wat resulteerde in een gevangenisstraf van 18 maanden en een boete van 3,4 miljoen euro. De verdachte gebruikte een crypto-uitwisseling om bitcoin te kopen en te verkopen om zijn sporen uit te wissen. Volg ons op Google Nieuws
Beyond Boundaries
0 reacties