Delen Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen op Telegram Link kopiëren Link gekopieerd Internationaal Monetair Fonds (IMF)-directeur Kristalina Georgieva onthulde dat het IMF actief bezig is met het ontwikkelen van een platform dat zich toelegt op het faciliteren van transacties tussen landen via digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s). Deze stap weerspiegelt de toewijding van het IMF om wereldwijde interoperabiliteit te bevorderen door centrale banken aan te moedigen een uniform regelgevingskader voor digitale valuta’s op te zetten.
Versnipperde nationale benaderingen vermijden
Tijdens een conferentie die werd bijgewoond door Afrikaanse centrale banken in Rabat, Marokko, benadrukte IMF-directeur Kristalina Georgieva het belang van het vermijden van gefragmenteerde nationale benaderingen als het gaat om CBDC’s. Georgieva onderstreepte de noodzaak van onderling verbonden systemen en wereldwijde interoperabiliteit om efficiëntere en rechtvaardigere transacties tot stand te brengen. Haar opmerkingen benadrukten het belang van het ontwikkelen van CBDC’s die de nationale grenzen overschrijden. Ze benadrukte dat om transacties echt efficiënt en eerlijk te laten verlopen, het van cruciaal belang is om systemen op te zetten die landen met elkaar verbinden en naadloze interoperabiliteit mogelijk maken. De conferentie bood Afrikaanse centrale banken een platform om discussies aan te gaan over de toekomst van CBDC’s en strategieën te verkennen om interoperabiliteit te bereiken. De verklaring van Georgieva benadrukte de inzet van het IMF om een wereldwijde benadering van CBDC’s te bevorderen, waarbij centrale banken worden aangemoedigd om samen te werken om systemen op te zetten die de nationale grenzen overschrijden en meer worden dan een binnenlands project. Het doel van deze aankondiging was om de verbeterde connectiviteit en interoperabiliteit te creëren die nodig zijn voor CBDC’s om economische groei, financiële inclusie en efficiëntie op wereldschaal te stimuleren.
114 en tellen
Volgens Georgieva onderzoeken momenteel in totaal 114 centrale banken wereldwijd het potentieel van CBDC’s, waarvan er ongeveer 10 al aanzienlijke vooruitgang boeken in hun ontwikkeling. Slechts enkele weken voor deze aankondiging volgde de industrie de voortdurende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de classificatie van verschillende cryptocurrencies, waaronder XRP. Hoewel de regelgeving onduidelijk blijft, is Ripple, het platform dat aan het token in kwestie is gekoppeld, een andere opmerkelijke speler in de ontwikkeling van CBDC met de aankondiging van hun eigen samenwerking met Banco de la República, de centrale bank van Colombia, om de mogelijkheden van blockchain-technologie in de financiële sector te verkennen. sector, inclusief de mogelijke ontwikkeling van een CBDC. Volg ons op Google Nieuws
Beyond Boundaries
0 reacties