Delen Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen op Telegram Link kopiëren Link gekopieerd Tijdens een zitting in het House of Lords spraken wetgevers in het hogerhuis van het Britse parlement hun steun uit voor de Financial Services and Markets Bill. Het wetsvoorstel heeft tot doel de financiële dienstensector van het land te versterken en mogelijk de wijdverbreide acceptatie van cryptocurrencies in het land te vergemakkelijken. De besprekingen die op 19 juni werden gehouden, toonden aan dat veel leden collectief pleiten voor de goedkeuring van deze wetgeving.
Terug naar de Tweede Kamer
Leden van het wetgevend orgaan voerden een laatste controle uit tijdens de derde lezing van het wetsvoorstel, met de nadruk op het aanbrengen van kleine aanpassingen om de effectiviteit ervan te waarborgen. Met name zijn er in dit stadium geen wijzigingen voorgesteld. De discussie ging vooral over de voortgang van het wetsvoorstel door het House of Lords. Met de afsluiting van de derde lezing zal het wetsvoorstel terug naar het Lagerhuis gaan voor verdere beoordeling en overweging van de door de Lords aangebrachte wijzigingen. Voorafgaand hieraan vond de tweede lezing van de Financial Services and Markets Bill plaats in het House of Lords op 10 januari 2023. De Financial Services and Markets Bill, opgesteld met als doel de aanbevelingen te implementeren die zijn afgeleid van de uitgebreide toekomstige herziening van het regelgevingskader van 2019 tot 2022, gericht op ingrijpende transformaties in de regulering van financiële diensten. Een van de belangrijkste aspecten van het wetsvoorstel betrof de voorziening voor de herroeping van behouden EU-wetgeving met betrekking tot de financiële dienstensector. Door deze wetten in te trekken, had het wetsvoorstel tot doel de regelgevende autoriteit over te dragen van de Europese Unie naar de regelgevende instanties voor financiële diensten in het VK. Deze overdracht van verantwoordelijkheid was bedoeld om ervoor te zorgen dat het regelgevingskader voor financiële diensten aansluit bij de post-Brexit-visie en specifieke vereisten van het land. Bovendien richtte het wetsvoorstel zich op het opkomende domein van stablecoins, een type crypto-activum dat is ontworpen om een stabiele waarde te behouden door te worden gekoppeld aan een onderliggend activum of valuta. Het zou een specifiek regelgevingsregime instellen dat specifiek is toegesneden op het beheer van stablecoins, met als doel duidelijkheid en transparantie te bieden. Het wetsvoorstel werkt om passend toezicht op stablecoins te creëren. Dit regelgevingskader had tot doel normen en waarborgen vast te stellen om de stabiliteit en betrouwbaarheid van stablecoins binnen het financiële ecosysteem van het VK te waarborgen.
Vorige lezing
Hoewel de oorspronkelijke versie van het wetsvoorstel bepalingen bevatte die autoriteit verleenden aan de regulering van digitale activa, lijken de recente wijzigingen die door het House of Lords zijn aangebracht, geen wijzigingen te hebben weggelaten die rechtstreeks van invloed zijn op de crypto-industrie. Het is echter vermeldenswaard dat het wereldwijde landschap van cryptocurrency-regulering een sterke invloed uitoefent op de keuzes die bedrijven maken in termen van hun bedrijfsvoering. Het harde optreden van de Amerikaanse autoriteiten tegen prominente beurzen zoals Coinbase en Binance heeft geresulteerd in juridische verwikkelingen voor deze platforms terwijl ze door lopende juridische procedures navigeren. Dit benadrukt het toenemende toezicht waarmee cryptocurrency-uitwisselingen worden geconfronteerd en de mogelijke gevolgen waarmee ze worden geconfronteerd in rechtsgebieden met strengere regelgevingskaders. Volg ons op Google Nieuws
Beyond Boundaries
0 reacties