Delen Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen op Telegram Kopiëren Link Link gekopieerd Een Britse hacker, Joseph O’Connor, ook bekend als de PlugwalkJoe, is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf in de Verenigde Staten voor het stelen van crypto ter waarde van $ 794.000 via een SIM-swapaanval.
De SIM-swap-aanvalszaak
O’Connor werd aanvankelijk in juli 2021 in Spanje gearresteerd voor zijn betrokkenheid bij een SIM-swap-aanval op een crypto-exchange-manager in 2019. Later werd hij op 26 april 2023 uitgeleverd aan de Verenigde Staten. In mei pleitte hij schuldig aan verschillende aanklachten. , waaronder samenzwering om computerinbraken, draadfraude en het witwassen van geld te plegen. De identiteit van de gehackte crypto-executive is niet bekendgemaakt. Tussen maart en mei 2019 voerden O’Connor en zijn mede-samenzweerders met succes SIM-swapaanvallen uit op drie bedrijfsleiders. Door ongeoorloofde toegang te krijgen tot meerdere accounts en computersystemen, konden ze cryptocurrency ter waarde van ongeveer $ 794.000 op dat moment stelen en omleiden, nu ter waarde van meer dan $ 1,6 miljoen. Na de diefstal hebben O’Connor en zijn mede-samenzweerders de gestolen cryptocurrency witgewassen via verschillende overdrachten en transacties, en een deel ervan ingewisseld voor bitcoin met behulp van cryptocurrency-uitwisselingsdiensten. Een deel van de gestolen cryptocurrency werd gestort op een crypto-uitwisselingsrekening die wordt beheerd door O’Connor. De gevangenisstraf werd op 23 juni aangekondigd in een verklaring van het Amerikaanse openbaar ministerie voor het zuidelijke district van New York, waarin ook werd vermeld dat O’Connor drie jaar onder toezicht zou worden vrijgelaten. Hij is veroordeeld tot het betalen van $ 794.012,64 aan verbeurdverklaring.
O’Connor’s aanvullende misdaden en aanklachten
Naast de SIM-swapaanval pleitte O’Connor schuldig aan meerdere andere misdaden die verband hielden met de grote Twitter-hack in juli 2020. O’Connor en zijn team hackten ongeveer 130 prominente Twitter-accounts en accounts op TikTok en Snapchat, met behulp van social engineering-technieken. en sim-swapping-aanvallen. Ze gebruikten deze prominente, gecompromitteerde accounts om andere Twitter-gebruikers op te lichten of toegang tot hen te verkopen. O’Connor wordt onder meer beschuldigd van afpersing. Hij chanteerde een slachtoffer op Snapchat door te dreigen privéberichten openbaar te maken, tenzij ze O’Connor’s online persona promootten. Hij achtervolgde en bedreigde een ander slachtoffer en orkestreerde mepaanvallen door noodgevallen ten onrechte aan de autoriteiten te melden of berichten te sturen naar de families van zijn slachtoffers, waarin hij dreigde hen van het leven te beroven. Hoewel de misdaden van O’Connor jaren geleden plaatsvonden, blijven sim-swap-aanvallen nog steeds een probleem in de cryptosector. Deze aanvallen omvatten het overnemen van het telefoonnummer van een slachtoffer door het te koppelen aan een andere simkaart die door de aanvaller wordt beheerd, waardoor ze oproepen en berichten kunnen omleiden en toegang krijgen tot accounts die op sms gebaseerde tweefactorauthenticatie (2FA) gebruiken. Volg ons op Google Nieuws
Beyond Boundaries
0 reacties